NEWS: Sjednocení členství v jedno jediné a to za půlku! Místo 2.000 Kč si tak můžete užívat THE ALL IN MEMBERSHIP za 1.000 Kč měsíčně. Full-house obsah je tak nyní dostupnější než kdy dříve.

Zdraví skrze jídlo

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Tento příspěvek je přístupný pouze členům THE ALL IN membershipu. Přejděte na stránku "Členství" a staňte se členem THE ALL IN membershipu  nebo se přihlaste.
View Group

Sdílet tento článek:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Nejčtenější články

Tipy na lepší spánek

Cítíte se poslední dny ospalí a bez energie?
Délka denního světla prosyceného sluncem ubývá, navíc došlo k přechodu z letního na zimní čas. Tento každoroční rituál přináší některým radost (extra hodina spánku navíc!) a některým to rozhodí biorytmus, produktivitu, úroveň energie nebo může způsobit spánkovou deprivaci.
Obvykle tělu trvá 5–7 dní než si přivykne změně času.
Co pro snadnější přechod na zimní čas můžete udělat Vy sami?
Tipy Terezy Franc najdete v infografice v článku a také se na ni bez ostychu neváhejte obrátit.

Celý článek

Probiotické nejogurty

Kompletní průvodce včetně významu probiotických pokrmů či tvorby vlastního enzymatického nápoje a startéru rejuvelacu.
Proč probiotické prostředí? Střevní mikrobiom, healthy gut, ty pojmy dobře znáte – aby nám bylo dobře psychicky i fyzicky! Rostlinné jogurty a kefíry, si lze velice snadno vyrobit doma. Jejich zásadní výhodou je obsah živých bakterií.
Ideálním způsobem, jak vytvořit probiotický jogurt, je vytvořit doma rejuvelac – enzymový nápoj, který se tvoří klíčením obilovin a následnou fermentací klíčků. Postup ale není pro každého a cestu k probiotickému produktu si lze zjednodušit použitím kupovaných probiotik v kapsli.

V e-book průvodci máte kompletní návod včetně toho, jaká probiotika doporučuji, tip na kokosovou osvědčenou dužinu, kešu jogurt z kapsle i rejuvelacu.
Výroba kokosového jogurtu z kapsle vám zabere 5 minut i s cestou, tak že jakmile se jej jednou naučíte, nebudete již nuceni kupovat nekvalitní doslazované a chemicky prodlužované náhražky. Či platit nesmyslné nehorázné částky za standardní kvalitu.

Celý článek

Proč (ne)vkládat ruce pod zadek v pozici ryby?

Název článku vystihuje moje zamyšlení po nedávné vlastní praxi. Tím, že jsem víceméně na počátku své jógové cesty narazila na Dalibora Štědronského, který mi byl vlastně prvním “hlubším” inspirátorem, pozici ryby (matsyásana) jsem se rovnou učila dělat s rukama na tříslech. Ne pod zadkem.
Pak teprve přicházely všechny ty kurzy a učitelské papíry, kde do Vás hrnou horem spodem “zasuňte dlaně pod zadek”. Nehledě na “pana Googla”, krom všemožně na pohled krásných variant s různě nastavenýma nohama většinou opět ruce nehledejme jinde než pod hýžděmi (asi automasáž).
Pojďme se společně na tuto pozici a její účinky i varianty podívat obšírněji společně.

Celý článek

Léto a esenciální oleje

Co je třeba dodržet pro bezpečné užívání esenciálních olejů v létě? Jaké jsou ty nejvhodnější must-have produkty na léto? To vše v tomto úderném článku od Terezy Franc!
Jestli milujete léto a esenciální oleje, je potřeba zmínit pár důležitých informací k bezpečnému užívání esencí na sluníčku. Se sluncem souvisí vyšší účinek některých olejů na fotosensitivitu kůže. Některé chemické složky, jež obsahují oleje z citrusů, mohou způsobovat fototoxické efekty.
Co z toho plyne? Jednoduše řečeno, natřete-li se takovým olejem a kůže je poté vystavená slunci, zvyšujete tak ještě více účinek UV záření. Nebojte, nemusíte všechny oleje v létě odložit. Stačí dodržet následující kroky.

Celý článek

Fenomenální RAW GRANOLA

Kompletní průvodce přípravou mé oblíbené nutriční výživové bomby, raw nepečené granoly z naklíčené pohanky. Naučíte se namáčet, klíčit a hlavně pochopíte význam, proč to dělat! Jediné nemilé je, že tuhle granolu zkrátka nekoupíte…
Její příprava by byla tak časově i finančně nákladná, že si ji jednoduše musíte připravit sami. Upozornění – už nebude chtít nikdy jinou. A když si dáte konvenční, “sebezdravější, i domácí pečenou”, tak jen zkonstatujete: “Hmmm, no není to ta moje raw choco, to je jiná písnička”.

Celý článek