NEWS: Sjednocení členství v jedno jediné a to za půlku! Místo 2.000 Kč si tak můžete užívat THE ALL IN MEMBERSHIP za 1.000 Kč měsíčně. Full-house obsah je tak nyní dostupnější než kdy dříve.

Proč zrovna Trime a Jakub Přibyl?

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp

V tomto článku bych s Vámi ráda sdílela, proč jsem se rozhodla spolupracovat a doporučovat služby společnosti Trime.

Já a výživa

Velice stručně shrnu můj názor na výživu. Za mě je to tzv. dílek do velké skládačky. Ten jeden puzzlík. V kontextu emočního čištění, ve kterém osobně spatřuji největší význam, v duchovní cestě. Tam já vnímám ten největší hybatel našich současných životů „tady a teď“. Hluboce věřím, že máme za sebou předchozí životy a řadu dalších a každý náš čin nás ovlivňuje v širokém působení. Ale o tom jindy a jinde ☺

Dalšími podstatnými faktory mimo náš duchovní rozměr jsou také tělesný pohyb, spánek, potrava, jídlo či výživa (vyberte si pojem, který Vám sedí nejvíc), pití živé ionizované vody, zdravé vztahy s rodinou, přátelé v našem životě (ne opravdu nejsme samotáři, ačkoli já sama jsem téměř celý život myslela, že ano a že si vystačím sama se sebou) a řada dalších…

JÍDLO je ovšem důležité a jsou dokonce lidé, pro které má význam prioritní! Tedy pevně věří, že jídlem můžeme ovlivnit HODNĚ. Opět v kontextu všeho ostatního, co jsem popsala výše, jen staví jídlo ve svém žebříčku výše. To jsou ti, kteří stojí za Trime a především je to EXTRÉMISTA a INDIÁN Jakub Přibyl! Pro mě je jídlo také velice důležité a to i emočně, jelikož mám sama za sebou s výživou spoustu „eskapád“.

V čem je Jakub stejný jako já?

V tom, že si jde svou vlastní cestou. 20 let zasvětil posedlosti jídlem, studiem všech souvislostí, biochemie, fungování lidského těla v různých podmínkách, využívá všechny dostupné techniky, metriky k tomu, aby OPTIMALIZOVAL lidské zdraví skrze potravu a výživu. Proto je to také jediný a první člověk, kterému jsem se s důvěrou svěřila do rukou a rozhodla se podstoupit jeho personifikovanou výživu.

Ta ZAČÍNÁ fungovat půlročním studiem sebe sama.

Jak bláhová jsem byla, když jsem si myslela, že alespoň něco málo o jídle už vím a že se nestravuji úplně mimo mísu. Aneb bůh žehnej dnešním všudypřítomným informacím „všude-o-všem-známe-víme-nejlíp“. Kdo se v tom má vyznat a nezbláznit se a najít harmonii, že?

Co mi Jakub řekl na počátku naší spolupráce?

„Na úvodní konzultaci každému říkám, že pouhá práce s výživovým plánem nemůže vést k ničemu, co by se jen okrajově blížilo optimálním stravovacím návykům. Stravovací plán tedy vnímej pouze jako úvodní vhled do celé problematiky. Informací bude hodně, záměrně na začátku nic nezjednodušuji, a proto ke všem podkladům přistupuj tak, že je to jen něco, k čemu se můžeš průběžně vracet. Podobně jako je tomu v případě poezie nebo filozofie. Není to beletrie, co se čte od začátku do konce.  Cokoli, co tě zde zaujme, si snaž zapamatovat, udělej si vlastní poznámky, výpisky a pak praktikuj. Představ si vše jako práci s návodem pro velkou skládačku, kde na jednotlivých dílech můžeme pracovat klidně po částech a na konci to pak vše jen spojíme. Celým procesem změny tě postupně provedu, začátek je ale pro všechny stejný => je potřeba pochopit alespoň základní stravovací principy.

Vím, že hodně lidí by si přálo “5 tipů, jak se co nejrychleji dostat do formy” nebo blbuvzdorné diety ala rýžová, grapefruiotvá, smoothie atd. Řešením nejsou ani direktivní výživové směry, které jsou poslední roky tak populární, jelikož nabízejí jednoduchý, přímočarý a mnohdy jednostranný pohled na problematiku výživy. Kdokoli poučený z praxe ví, že takto na naší planetě nic nefunguje a neplatí to ani pro tyto mnohdy až fanatické výživově ideologické směry à la veganství, makrobiotika atd. To, co tě budu učit já, nejsou prostoduché mediální zkratky, ale výživa postavená na komplexním přístupu, kde je potřeba pochopit sám sebe. Proto ten zdánlivě složitý koncept.

Pokud náhodou budeš mít pocit, že je na tebe objem informací příliš velký, zkus změnit způsob uvažování.

Hodně lidí se v tom ztrácí, což je dáno tím, že mnohdy po desítkách let stravování mají prakticky nulovou nutriční gramotnost, a tudíž i pocit, že je všechno špatně. Což je obvykle pravda, ale o to v tomhle příběhu nejde 🙂

Zapamatuj si – nechceme způsobit revoluci ve tvém jídelníčku, má to být pohodová postupná práce na změnách k lepšímu. Nehledej v tom žádné zkratky, žádné složitosti, a hlavně si nepřidávej žádný zbytečný stres… Všichni klienti, kteří se pod mým vedením výživově posunou a prozřou, shodně popisují, že za pár měsíců se všem dosavadním chybám jen smáli a kroutili hlavou nad tím, jaké všechny „výživové parádičky“ na sobě člověk stihne za jeden život napáchat.“

Vše tohle mohu potvrdit, Jakub mi denně rozšiřuje obzory, nutí k zamyšlení, změně přístupu, rozporování vlastního přesvědčení, zkrátka mě nutí zpochybňovat a měnit způsob uvažování. Vše, co Vám zde budu sdílet z oblasti výživy (od tipů co a jak nakupovat, jak uchovávat potraviny, jak některé připravovat – ne, vážně nestačí rýži jen tak bezhlavě uvařit – vychází z toho, co mi Jakub přináší a za to jsem mu vděčná.

Kdo je Jakub Přibyl?

  • Konzultant pro personalizovanou výživu s dlouholetou praxí v oblasti nutriční prevence a sportovní dietologie.
  • Lektor školy klinické naturopatie.
  • Nezávislý konzultant pro vývoj a technologie související s výrobou potravin a doplňků stravy.
  • Odborný garant unikátního specializovaného e-shopu www.nejenleky.cz, konceptu tzv. etického obchodu, kde se nabízí výhradně kvalitní potraviny a doplňky stravy s důrazem na transparentní původ, technologii zpracování a složení.
  • Autor receptur doplňků stravy Trime.
  • Věk? Indián roky nepočítá, ale 40 už mu bylo.

Webové stránky: https://trime.cz

Pokud chcete chápat, tak si prosím do auta, při procházce nebo jen tak ke kávě pusťte jejich podcast a odebírejte: https://trime.cz/blogs/podcast

Slovy zakladatele a mého kamaráda Michala Kočího: “Značka Trime vznikla, protože zákazník, který chce v našem regionu nakupovat kvalitní doplňky stravy a dokáže se na trhu orientovat, musí sahat po výrobcích převážně z US, UK nebo Austrálie. Tzn. na trhu je několik kvalitních značek, nejsou ale uzpůsobené na naše podmínky, ať už co se týče cen nebo vzhledem k potřebám lidí v daném regionu. Rozdíl ve stravě a životním stylu je značně rozdílný i v různých koutech Evropy, ve Španělsku je například půda více fortifikovaná.”

Chtěla bych Vám toho o nich předat tolik, ale to bychom pořád jen něco četli a studovali.

Pár konkrétních změn u mě, ať si umíte představit, co upravuji a čemu se směji zároveň! Jakub mě neskutečně baví a opravdu denně se spolu po indiánsku smějeme:

  • Doplňky stravy nejsou potřeba – vše do sebe dostanu ze stravy (dneska jich do sebe sypu ne málo).
  • Vitaminy a základní živiny, vše mám ok pokryto (dnes bych si již doplňky jiné než Trime nebo Viridian či Dr. Mercolu nepořídila).
  • Nutriční bilanci mám pokrytou, nemusím o tom nijak přemýšlet.
  • Kvalitní energetické tyčinky (věřte mi, kupuji si jen ty, které stojí třeba 60-80 Kč jedna) jsou dobrou svačinkou „on-the-go“.
  • Jet na cukru můžu od rána do večera (mým výdejem ano – ale také ne nekonečně a přestat se hýbat tak, jak se hýbu, do měsíce mám o 10 kg více a cukrovku aneb vrcholový sport nemá nic společného se zdravím, naopak tělo nesmírně vyčerpává).
  • Vitalvibe jsem považovala za jeden z nejlepších možných zdrojů, kde nakupovat různé potravinové doplňky.
  • Není prodejna zdravé výživy jako prodejna zdravé výživy (záměrně nejmenuji, doplňte si, kam chodíte sami). Velmi často jsou potraviny v běžných kamenných prodejnách poškozené nedodržováním skladovacích podmínek.
  • Ořechy jsou ořechy 😀 Haha, tak teď třeba vím, že nejkvalitnější kešu jsou v nejvyšší jakostní třídě, WW180 a makadamové zase obchodní třídy 0: https://www.svetplodu.cz/makadamove-orechy-trida-0_z3623/#2563
  • Klasické krevní výsledky mi přece sdělí, že jsem zdravá. Ano, ale neodhalí tendence a už vůbec Vám je nedokáže klasický lékař interpretovat. Já mám za sebou podrobný bioscreening, který po několika měsících vždy opakuji pro zviditelnění změn.
  • A pro to nejlepší francouzské máslo z nepasterizovaného (nativního) mléka se dnes ženu do Delmartu 😀
  • To jsem Vám vybrala jen střípeček toho, co mě cvrnklo do nosu jako první!

Sdílet tento článek:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Nejčtenější články

Tipy na lepší spánek

Cítíte se poslední dny ospalí a bez energie?
Délka denního světla prosyceného sluncem ubývá, navíc došlo k přechodu z letního na zimní čas. Tento každoroční rituál přináší některým radost (extra hodina spánku navíc!) a některým to rozhodí biorytmus, produktivitu, úroveň energie nebo může způsobit spánkovou deprivaci.
Obvykle tělu trvá 5–7 dní než si přivykne změně času.
Co pro snadnější přechod na zimní čas můžete udělat Vy sami?
Tipy Terezy Franc najdete v infografice v článku a také se na ni bez ostychu neváhejte obrátit.

Celý článek

Probiotické nejogurty

Kompletní průvodce včetně významu probiotických pokrmů či tvorby vlastního enzymatického nápoje a startéru rejuvelacu.
Proč probiotické prostředí? Střevní mikrobiom, healthy gut, ty pojmy dobře znáte – aby nám bylo dobře psychicky i fyzicky! Rostlinné jogurty a kefíry, si lze velice snadno vyrobit doma. Jejich zásadní výhodou je obsah živých bakterií.
Ideálním způsobem, jak vytvořit probiotický jogurt, je vytvořit doma rejuvelac – enzymový nápoj, který se tvoří klíčením obilovin a následnou fermentací klíčků. Postup ale není pro každého a cestu k probiotickému produktu si lze zjednodušit použitím kupovaných probiotik v kapsli.

V e-book průvodci máte kompletní návod včetně toho, jaká probiotika doporučuji, tip na kokosovou osvědčenou dužinu, kešu jogurt z kapsle i rejuvelacu.
Výroba kokosového jogurtu z kapsle vám zabere 5 minut i s cestou, tak že jakmile se jej jednou naučíte, nebudete již nuceni kupovat nekvalitní doslazované a chemicky prodlužované náhražky. Či platit nesmyslné nehorázné částky za standardní kvalitu.

Celý článek

Proč (ne)vkládat ruce pod zadek v pozici ryby?

Název článku vystihuje moje zamyšlení po nedávné vlastní praxi. Tím, že jsem víceméně na počátku své jógové cesty narazila na Dalibora Štědronského, který mi byl vlastně prvním “hlubším” inspirátorem, pozici ryby (matsyásana) jsem se rovnou učila dělat s rukama na tříslech. Ne pod zadkem.
Pak teprve přicházely všechny ty kurzy a učitelské papíry, kde do Vás hrnou horem spodem “zasuňte dlaně pod zadek”. Nehledě na “pana Googla”, krom všemožně na pohled krásných variant s různě nastavenýma nohama většinou opět ruce nehledejme jinde než pod hýžděmi (asi automasáž).
Pojďme se společně na tuto pozici a její účinky i varianty podívat obšírněji společně.

Celý článek

Léto a esenciální oleje

Co je třeba dodržet pro bezpečné užívání esenciálních olejů v létě? Jaké jsou ty nejvhodnější must-have produkty na léto? To vše v tomto úderném článku od Terezy Franc!
Jestli milujete léto a esenciální oleje, je potřeba zmínit pár důležitých informací k bezpečnému užívání esencí na sluníčku. Se sluncem souvisí vyšší účinek některých olejů na fotosensitivitu kůže. Některé chemické složky, jež obsahují oleje z citrusů, mohou způsobovat fototoxické efekty.
Co z toho plyne? Jednoduše řečeno, natřete-li se takovým olejem a kůže je poté vystavená slunci, zvyšujete tak ještě více účinek UV záření. Nebojte, nemusíte všechny oleje v létě odložit. Stačí dodržet následující kroky.

Celý článek

Fenomenální RAW GRANOLA

Kompletní průvodce přípravou mé oblíbené nutriční výživové bomby, raw nepečené granoly z naklíčené pohanky. Naučíte se namáčet, klíčit a hlavně pochopíte význam, proč to dělat! Jediné nemilé je, že tuhle granolu zkrátka nekoupíte…
Její příprava by byla tak časově i finančně nákladná, že si ji jednoduše musíte připravit sami. Upozornění – už nebude chtít nikdy jinou. A když si dáte konvenční, “sebezdravější, i domácí pečenou”, tak jen zkonstatujete: “Hmmm, no není to ta moje raw choco, to je jiná písnička”.

Celý článek